Fitnessmat 30 min. 15-20 min.

Ingredienser:

5 dl mjölk
5 dl havregryn
1 dl pumpakärnor
1 tsk salt
2 msk olivolja
2 msk ljussirap
1 dl kvarg
1 dl vetegroddar
1 dl pofiber
1 pkt jäst
3 dl fullkornsdinkel
3 dl vetemjöl

Tillvägagångssätt:

1. Värm 3 dl mjölk tills det nästan börjar koka, och blanda med havregryn. Låt svalna en stund medans du värmer resterande mjölken till fingervarmt.

2. Smula jästen i en bunke och häll den fingervarma mjölken över. Rör ut jästen tills den smält.

3. Blanda salt, olivolja, vetegroddar, pofiber, kvarg i en separat bunke.

4. Blanda alltsammans, inklusive havregrynblandningen och tillsätt slutligen dinkelmjöl och vetemjöl. Blanda med  degkrok.

5. Blöt händerna och forma till ca 12 stycken bullar.

6. Låt bullarna jäsa på en plåt i ca 20 minuter.

7. Pensla bullarna med lite vatten och strö över havregryn.

8. Placera plåten mitt i ugnen 225 grader i ca 15-20  minuter.