Fitnessmat 20 min. 15 min.

2 portioner

Ingredienser:

400 g tigerräkor
1 dl quinoa
40 g fetaost 10%
4 st färsk grön sparris
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
1/2 röd chili
3 st vitlöksklyftor
1 g saffran
3 msk kallpressad olivolja
2 msk pinjenötter
2 msk gräslök
12-15 små tomater
12 st färska champinjoner
1 st lime
Machesallad
Salt & peppar

 

Tillvägagångssätt:

1.  Tina räkorna

2. Finhacka vitlök och chili

3. Blanda olivolja, saffran, vitlök, chili, salt och peppar och tillsätt sedan räkorna. Låt stå 15-20 min

4. Koka upp vatten. Skölj quinoan och låt sjuda i 15 min. Ställ åt sidan

5. Dela grönsakerna och svampen i önskad storlek samt finhacka gräslöken

6. Hetta upp lite kokosfett i stekpanna eller wok

7. Fräs räkorna 2 minuter / sida och flytta över till en ren bunke

8. Lägg först i sparris och  champinjoner Fräs i 2-3 minuter (salt och peppar efter tycke och smak)

9. Pressa ner saften från limen och tillsätt även paprika och tomater. Stek under omrörning i 3-4 minuter.

10. Vänd ner quinoa och tillsätt räkorna samt pinjenötterna (nötterna kan med fördel rostas innan för mer smak)

11. Smula över fetaosten och garnera med gräslök och sallad